Wie zijn wij?

Een Platform dat alle culturele organisaties met elkaar wil verbinden en versterken.

Er gebeurt ontzettend veel in de gemeente Oldambt, maar als we meer samenwerken, kunnen we plannen een lift geven en beter op elkaar afstemmen. Dat is precies de bedoeling van het Cultuur Platform. Een frisse wind blazen door het cultuurlandschap. Met kunstenaars, erfgoedbewakers, skaters, theatermakers, dansers, filmgekken en muzikanten. Met fanfares en festivals, met galerieën en bedrijven. Met iedereen die iets wil met cultuur in het Oldambt.

waalkens

Wat doen we?

  • Klankborden
  • Verbinden
  • Versterken
  • Netwerken
deklinker-gradient

Wat doen we?

  • VERBINDEN. Het Platform kan je koppelen aan ‘verrassende’ partijen. Maar je kunt zelf ook gericht mensen benaderen: tijdens netwerkbijeenkomsten of via deze website.
  • VERSTERKEN. Samen iets oppakken, maakt plannen en organisaties sterker. Evenementen op elkaar afstemmen, levert een boeiende agenda op. Subsidies maken dat mooie plannen verder komen. Het Platform biedt zoveel mogelijk informatie en organiseert ook workshops.
  • NETWERKBIJEENKOMSTEN. Per jaar zijn er drie netwerkborrels, voor iedereen uit het culturele veld. Na een inspirerende speech, is er alle gelegenheid om contact te leggen. De sprekers komen steeds uit een andere hoek, maar met hetzelfde doel: een impuls voor het Oldambt. Je mag zelf ook iets pitchen, mits binnen 1 minuut.
  • Meld je aan op het digitale ontmoetingsplein. Deze culturele kaart laat in één oogopslag zien, wie waar zit. Je kunt zoeken op bijvoorbeeld dans of muziek, waarna je gericht contact kunt zoeken of chatten. Ook kun je speuren op het prikbord ‘Vraag en Aanbod’. Verder vindt je nog een subsidiewijzer, het laatste nieuws en de agenda.
  • KLANKBORDEN. Is dat een werkwoord? Bij het Platform wel. Wie wil brainstormen of advies wil, is welkom. Van jongeren met een gouden idee tot bestuurders die feedback willen. Het Platform kan ook ongevraagd advies geven, als zaken extra aandacht verdienen.
kwast1

Kunst & Cultuur Verbinden in het Oldambt

 

 

Registreer en neem deel aan de activiteiten op ons Platform, zodat we samen een sterkere voedingsbodem creëren voor onze Kunst & Cultuur!

 

kleur-waaier

Zet jezelf op de kaart!

Het Cultuur Platform is net opgericht. Een initiatief van de gemeente Oldambt, maar het Platform opereert onafhankelijk. Een team van cultuurvertegenwoordigers uit de regio, vergadert maandelijks, organiseert workshops en netwerkbijeenkomsten, geeft advies en biedt handige informatie via de website. Alle reden dus om hiervan te profiteren. Maak een profiel aan en zet jezelf op de kaart, zodat zoveel mogelijk  ‘cultuurclubs’ zichtbaar worden en we samen een Power Platform vormen.

low-poly-textucre
cultuur2

Contact

Ideeën, vragen of suggesties? Laat een bericht achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account